Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, με πρωτοβουλία της Υπευθύνου του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, οργανώνει, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ν. Λακωνίας «Δίαυλος» και το Συμβουλευτικό Κέντρο για το Πένθος «Μέριμνα», επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο: «Διαχείριση απώλειας και πένθους στο σχολείο».

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λακωνίας δια της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, κας Θάλειας Λαμπρινού, πραγματοποίησε εκδήλωση την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 στις 5:00 μμ. στο Διοικητήριο Λακωνίας , κατά την οποία οι τοπικοί φορείς (ΚΠΕ Μολάων , Κέντρο Πρόληψης Δίαυλος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, Πινακοθήκη, Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων) παρουσίασαν τις δράσεις τους και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν.

Το τηλεοπτικό μήνυμα υπογράφεται από το ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Εθνικό Συμβούλιο ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία. Το ΥΠΠΕΘ αποτελεί, επίσης, τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία, και έχει στηρίξει τη δημιουργία του εν λόγω spot, το οποίο αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ένταξη των προσφυγόπουλων στη δημόσια εκπαίδευση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης ξεκίνησε το ταξίδι της πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν ο ποιητής Μιχαήλ Μήτρας πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα σε μία συγκεκριμένη ιδέα. Η επιλογή της ημέρας της εαρινής ισημερίας (21 Μαρτίου) ήταν μία πολύ ταιριαστή επιλογή, και έτσι η πρώτη Ημέρα Ποίησης γιορτάστηκε το 1998, στο παλιό ταχυδρομείο της πλατείας Κοτζιά, με μία λιτή, αλλά επιτυχημένη διοργάνωση.