Αναρτάται  ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σπάρτης σχετικά με το γιαπωνέζικο σίριαλ κινουμένων σχεδίων "Death Note" με την οποία εφιστά την προσοχή στους ανήλικους, και κυρίως στους έφηβους, σχετικά με την επικινδυνότητά του. 

Με αφορμή αλλεπάλληλα δημοσιεύματα αναφορικά με το διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» παρακαλούμε να επιστήσετε την προσοχή στους μαθητές και τις μαθήτριες σχετικά με την επικινδυνότητα της «Μπλε Φάλαινας» και τον σοβαρότατο κίνδυνο που διατρέχουν οι έφηβοι να αυτοτραυματισθούν ή ακόμα να οδηγηθούν σε θάνατο.

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λακωνίας δια της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, κας Θάλειας Λαμπρινού, πραγματοποίησε εκδήλωση την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 στις 5:00 μμ. στο Διοικητήριο Λακωνίας , κατά την οποία οι τοπικοί φορείς (ΚΠΕ Μολάων , Κέντρο Πρόληψης Δίαυλος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, Πινακοθήκη, Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων) παρουσίασαν τις δράσεις τους και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, με πρωτοβουλία της Υπευθύνου του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, οργανώνει, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ν. Λακωνίας «Δίαυλος» και το Συμβουλευτικό Κέντρο για το Πένθος «Μέριμνα», επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο: «Διαχείριση απώλειας και πένθους στο σχολείο».

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης ξεκίνησε το ταξίδι της πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν ο ποιητής Μιχαήλ Μήτρας πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα σε μία συγκεκριμένη ιδέα. Η επιλογή της ημέρας της εαρινής ισημερίας (21 Μαρτίου) ήταν μία πολύ ταιριαστή επιλογή, και έτσι η πρώτη Ημέρα Ποίησης γιορτάστηκε το 1998, στο παλιό ταχυδρομείο της πλατείας Κοτζιά, με μία λιτή, αλλά επιτυχημένη διοργάνωση.