Παροχή αιγίδας στον 8ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε ότι ο 8ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τίθεται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Κυριακή 08 Μαΐου στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά (Πρωτοελλαδικού Μεγάρου, Ακοβίτικα, Καλαμάτα). Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση του εν λόγω Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορωνοϊό-COVID 19 και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο υπ’αριθ. Φ15/152715/Δ2/25-11-2021 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα «Έγκριση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas, για το σχολικό έτος 2021-2022».

Ο 8ος Περιφερειακός Διαγωνισμός λειτουργεί ως προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού και τα στοιχεία που συνθέτουν το νέο διαγωνισμό περιλαμβάνουν τις παρακάτω καινοτομίες:

  • Ενιαίο θέμα για όλες τις ηλικίες
  • Η εισαγωγή των απλών μηχανών
  • Η εισαγωγή των μετρήσεων στο Δημοτικό

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού στον αντίστοιχο δικτυακό τόπο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 (wrohellas.gr), ο οποίος περιέχει τους κανόνες, τις προκλήσεις ανάλογα με τη βαθμίδα (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ποδόσφαιρο) τις κατηγορίες και γενικές πληροφορίες.  Η εγγραφή των ομάδων στον διαγωνισμό ισχύει και για τον Περιφερειακό Διαγωνισμό, ενώ πραγματοποιείται μέσω της Φόρμας Συμμετοχής στη σελίδα:

https://wrohellas.gr/world-robot-olympiad-2022/.

 

Δείτε το έγγραφο:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Μετάβαση στο περιεχόμενο