Κατασκήνωση Δεξιοτήτων Άνω Χώρα – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατασκήνωση Δεξιοτήτων  «Knowledge Camp» του έργου STAYnet * στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας με συμμετοχή του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας

Μια πρωτοποριακή κατασκήνωση δεξιοτήτων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου STAYnet από την Τετάρτη 22 έως την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας.

32 μαθητές και μαθήτριες Λυκείων από όλη την Ελλάδα, βίωσαν μια εξαίρετη εκπαιδευτική εμπειρία συμμετέχοντας ομαδοσυνεργατικά σε εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού και ήπιων δεξιοτήτων (soft skills), εφόδια που θεωρούνται περισσότερο από απαραίτητα στην εποχή μας.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν δομημένα βιωματικά εργαστήρια, με τίτλους όπως:

  • Σύγχρονα Επαγγέλματα – Τι κοινό μπορεί να έχουν ένας αγρότης, ένας γιατρός, ένας ξενοδόχος και ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου;
  • Γίνε πρωταγωνιστής στη σταδιοδρομία σου! Γνώρισε τον εαυτό σου, ανάδειξε τις δεξιότητες και τα προσόντα σου με τις πύλες E-stadiodromia και Europass του ΕΟΠΠΕΠ!
  • Metaverse, Pokemon, Matrix – Τι λέτε; Παίζουμε;

Υλοποιήθηκαν επίσης με ιδιαίτερη επιτυχία εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών με εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα και εργαστήρια Χημείας, με απλά σκεύη και καθημερινά υλικά.

 

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου:

Μετάβαση στο περιεχόμενο