Πρόσκληση Εκπαιδευτικών ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. για Θέσεις Εποπτών Εκπαιδευτικών σε Ειδικότητες του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας 2022-2023

Υπ’ αριθμ 6452/23-09-2022 (ΑΔΑ: 6ΗΕΗ46ΜΤΛΗ-3Ε8) της Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ καλεί εκπαιδευτικούς ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. της Περιφερειακής Διεύθυνσης να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ως επόπτες- εκπαιδευτικοί για το «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» περιόδου 2022-2023 (Z’ φάση) με βάση και τα ΕΠΑ.Λ. και τις ειδικότητες της Περιφέρειας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ του επισυναπτόμενου Πίνακα Α.

Το πρόγραμμα του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας» αρχίζει από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Η περίοδος παροχής των εργαστηριακών μαθημάτων ειδικότητας δύναται να ξεκινά την 1η Οκτωβρίου.  Η περίοδος μάθησης σε εργασιακό χώρο δύναται να πραγματοποιείται από 1ης Οκτωβρίου εκάστου έτους έως την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το πρόγραμμα θεωρείται ολοκληρωμένο με τη συμπλήρωση των ωρών του εργαστηριακού μαθήματος ειδικότητας και των ημερών μάθησης σε εργασιακό χώρο, όπως αυτές καθορίζονται στον Οδηγό Κατάρτισης κάθε ειδικότητας.

Σε περίπτωση επιλογής τους οι επόπτες-εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν τη διδασκαλία του εργαστηριακού μαθήματος ειδικότητας και την εποπτεία του προγράμματος μάθησης σε χώρο εργασίας, για τα τμήματα στα οποία θα επιλεγούν. Το εργαστηριακό μάθημα ειδικότητας πραγματοποιείται στα Σ.Ε. των ΕΠΑ.Λ. ή στα Ε.Κ., που εξυπηρετούν τα ΕΠΑ.Λ. εκτός ωραρίου λειτουργίας των ΕΠΑ.Λ. Το μάθημα δεν πραγματοποιείται κατά την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων, του Πάσχα, καθώς και των θερινών διακοπών.

Για τη διδασκαλία του εργαστηριακού μαθήματος ειδικότητας προβλέπεται αμοιβή.

Οι διδάσκοντες, πέραν της παροχής εκπαιδευτικού έργου στο εργαστηριακό μάθημα, πραγματοποιούν και την παρακολούθηση της μάθησης στον χώρο εργασίας μέσω της εποπτείας, η οποία θεωρείται άσκηση εκπαιδευτικού έργου, χωρίς μείωση του διδακτικού ωραρίου στη σχολική μονάδα στην οποία υπηρετούν.

Για την άσκηση της εποπτείας προβλέπεται αποζημίωση.

Προϋπόθεση για την ανάθεση του εργαστηριακού μαθήματος ειδικότητας και ως εκ τούτου και για την υποβολή αίτησης, είναι ο κλάδος-ειδικότητα του εκπαιδευτικού να έχει ως Α΄ ανάθεση δύο τουλάχιστον εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας στη Γ΄ ΕΠΑ.Λ., για την ειδικότητα του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας στην οποία δηλώνει υποψηφιότητα ο εκπαιδευτικός .

Προθεσμία Υποβολής αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις συμμετοχής στο «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» από την Πέμπτη 22/9/2022, ώρα 15.00 το μεσημέρι έως και Τρίτη 27/9/2022 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Διαδικασία Υποβολής αιτήσεων

Η αίτηση καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στη διεύθυνση e-mathiteia.minedu.gov.gr σύμφωνα με τις οδηγίες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Μαθητείας.

Στην αίτηση τους οι υποψήφιοι δηλώνουν επίσης με σειρά προτεραιότητας έως και δύο ΕΠΑ.Λ.-ειδικότητες από την κατάσταση των ΕΠΑ.Λ.-ειδικοτήτων του επισυναπτόμενου Πίνακα Α.

 

Διαβάστε ολόκληρη την πρόσκληση:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Μετάβαση στο περιεχόμενο