Εξεταστικά κέντρα μουσικών μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία» έτους 2024

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία», για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το 2024 στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα διενεργηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί.

Για τους υποψηφίους της Λακωνίας ισχύουν τα εξής:

Α. Αναλυτικό Πρόγραμμα Εξετάσεων Μουσικών Μαθημάτων

Οι εξετάσεις κατά Μάθημα θα διενεργηθούν ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2024 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

 

Β. Εξεταστικά Κέντρα Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία»

Ι. Εξεταστικά Κέντρα Μουσικού Μαθήματος «ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ»

 1. Εξεταστικά Κέντρα ΜΟΝΩΔΙΑΣ του είδους Κλασικής, Δυτικοευρωπαϊκής ΜουσικήςΜΟΝΩΔΙΑ του είδους Κλασικής, Δυτικοευρωπαϊκής Μουσικής – ΑΘΗΝΑ – Μουσικό Σχολείο Ιλίου (οδός Σύμης 5, Τ.Κ. 13100 – Αθήνα – Ίλιον)
 2. Εξεταστικά Κέντρα ΚΡΟΥΣΤΩΝ του είδους Κλασικής, Δυτικοευρωπαϊκής ΜουσικήςΚΡΟΥΣΤΑ του είδους Κλασικής, Δυτικοευρωπαϊκής Μουσικής – Μουσικό Σχολείο Λάρισας (οδός Τάσου Λειβαδίτη 20, Τ.Κ. 41335 – Νέα Πολιτεία – Λάρισα)
 3. Εξεταστικά Κέντρα για ΟΛΑ τα είδη μουσικής (πλην Μονωδίας και Κρουστών του είδους Κλασικής, Δυτικοευρωπαϊκής Μουσικής) – ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ (πλην Μονωδίας και Κρουστών του είδους Κλασ. Δυτ. Μουσ.) – Μουσικό Σχολείο Τρίπολης (Νίκου Γκάτσου, Τ.Κ. 22132 – Τρίπολη)

ΙΙ. Εξεταστικά Κέντρα Μουσικού Μαθήματος «ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ»

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην ΑΘΗΝΑ και στα εξής Εξεταστικά Κέντρα ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους.
α. Στο Ε.Κ. του 5ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας (Εμμανουήλ Παππά 6 και Φιλελλήνων, Τ.Κ. 14234 – Νέα Ιωνία), όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α έως και Η.
β. Στο Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού – αίθουσα «Jacqueline de Romilly» (Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι), όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Θ έως και Σ.
γ. Στο Ε.Κ. του Μουσικού Σχολείου Αθήνας (Δράκοντος 37, Τ.Κ. 10442 – Ακαδημία Πλάτωνος, Αθήνα), όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Τ έως και Ω.

 

Γ. Εξεταστικά Κέντρα Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο μάθημα «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία»

Στην ΑΘΗΝΑ θα εξεταστούν οι Υποψήφιοι με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.
Εξεταστικό Κέντρο Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες του Μαθήματος «ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ» στην Αθήνα:
5ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας (Εμμανουήλ Παππά 6 και Φιλελλήνων, Τ.Κ. 14234 – Νέα Ιωνία)

 

Δ. Οδηγίες προς τους υποψηφίους

 1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.
 2. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 08.00 π.μ. για το μάθημα Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία και μέχρι τις 11:00 π.μ. για το μάθημα Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία.
 3. Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:
  – για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 4’ έως 6’ λεπτά για κάθε υποψήφιο,
  – για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία», η εξέταση έχει διάρκεια συνολικά 3 ώρες και 30 λεπτά.
 4. Οι υποψήφιοι που προσέρχονται για εξέταση στο μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα μουσικά όργανα στα οποία θα εξεταστούν, εκτός από τα μουσικά όργανα πιάνο και
  ευρωπαϊκά κρουστά, τα οποία θα υπάρχουν στο χώρο εξέτασης τους.
  Για την εξέταση των έργων των α) «Κλασική, Δυτικοευρωπαϊκή μουσική», β) «Τζάζ και Δημοφιλής μουσική» ειδών μουσικής, καθώς και των έργων Βυζαντινής Ψαλτικής του είδους «Λαϊκή – Παραδοσιακή Μουσική και Βυζαντινή Ψαλτική», οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα χρήσης δικής τους παρτιτούρας, αντίγραφο της οποίας επιπλέον πρέπει υποχρεωτικά να παραδώσουν (μέσω ενός επιτηρητή) και στους εξεταστές.
  Οι υποψήφιοι κατά την εξέτασή τους δεν θα πρέπει να φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα.
  Επιπλέον, για την εξέταση των έργων της Μονωδίας της Κλασικής, Δυτικοευρωπαϊκής μουσικής προβλέπεται χρήση πιανιστικής συνοδείας, χωρίς να έχει προηγηθεί πρόβα μεταξύ υποψηφίου και πιανίστα. Η εξέταση των εν λόγω έργων θα πραγματοποιηθεί σε εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως αυτά αναφέρονται στο κεφάλαιο Β.Ι.1 του παρόντος δελτίου τύπου.
  Για την εξέταση φωνητικής τέχνης της Τζάζ και Δημοφιλούς μουσικής και της Λαϊκής – Παραδοσιακής μουσικής και Βυζαντινής Ψαλτικής, προβλέπεται η χρήση πιάνου ή διαπασών για την τονοδότηση της φωνής.

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου:

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Μετάβαση στο περιεχόμενο