Διευθύντρια

Λιακοπούλου Ευστρατία, κλάδου ΠΕ86 (Πληροφορικής)

Διεύθυνση
Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας
2ο χλμ. Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου, Σπάρτη, 23100

Επικοινωνία
τηλέφωνο: 2731363481
email: diefth@dide.lak.sch.gr

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ευστρατία Λιακοπούλου υπηρετεί ως Διευθύντρια στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας από τον Ιούλιο 2022. Σπούδασε Πληροφορική, Παιδαγωγικά και Εκπαιδευτική Πολιτική και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Παιδαγωγικά και στη Δημόσια Διοίκηση. Έλαβε μέρος ως επιμορφώτρια σε πλήθος επιμορφωτικών δράσεων του ΥΠΑΙΘ: στην επιμόρφωση β΄επιπέδου για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη, στο μείζον πρόγραμμα επιμόρφωσης, στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών νέων ειδικοτήτων στα Δημοτικά σχολεία, στην εισαγωγική επιμόρφωση εκπαιδευτικών, στην επιμόρφωση για τη διαφοροποιημένη διδασκαλία κ.ά.

Διετέλεσε διευθύντρια σχολικών μονάδων, υπεύθυνη ΠΛΗΝΕΤ, μέλος συγγραφικών ομάδων προγραμμάτων σπουδών, εργαστηρίων δεξιοτήτων καθώς και επιμορφωτικού υλικού για την αξιοποίηση των ΤΠΕ β΄ επιπέδου. Έχει λάβει μέρος σε πλήθος ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus/Comenius, eTwinning, Δίκτυα Καινοτομίας και έχει συντονίσει μαθητικές ομάδες που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας. Είναι μέλος επιτροπών κριτών επιστημονικών συνεδρίων και έχει εισηγηθεί σε 40 περίπου επιστημονικά συνέδρια/ημερίδες.

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη Διδακτική της Πληροφορικής, τα Παιδαγωγικά, την ηλεκτρονική μάθηση, τις κοινότητες μάθησης, την καινοτομία, την εκπαιδευτική πολιτική, τη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων και την εκπαιδευτική ηγεσία. Πιστεύει απόλυτα στην αξία του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης και οραματίζεται ένα σχολείο που προωθεί την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών/τριών, τη δημιουργικότητα και την ενσυναίσθηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο