Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ11 σε αθλητικές ομοσπονδίες για το 2022-2023

Έγγραφο 97185/Δ5/02-08-2022 (ΑΔΑ: ΨΓΙΒ46ΜΤΛΗ-ΚΣ1) του ΥΠΑΙΘ

Οι Υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού  αποφασίζουμε  την ανάθεση καθηκόντων ως Ομοσπονδιακών Προπονητών ή/και Τεχνικών Συμβούλων στους/στις παρακάτω αναφερόμενους/ες εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής οι οποίοι/ες υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-2023:

[…]

Οι ανωτέρω θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Αθλητικές Ομοσπονδίες για το χρονικό διάστημα που καθορίζεται από τα συμφωνητικά τους (όπως προσδιορίζεται από αυτά που έχουν ανανεωθεί ή πρόκειται να ανανεωθούν με τη λήξη των υπαρχόντων ή να συνταχθούν, σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμόδιων Ομοσπονδιών) και όπως αντίστοιχα αναγράφεται στον καθένα ξεχωριστά και αφού προηγηθεί σχετική πράξη ανάληψης καθηκόντων. Οι αρμόδιες για τη
διαδικασία της ανάθεσης καθηκόντων υπηρεσίες καλούνται να αποφασίσουν σχετικά με την πλήρη ή μερική απαλλαγή από τα καθήκοντα της οργανικής τους θέσης, καθώς και για τη διατήρηση της μισθολογικής και ασφαλιστικής τους κατάστασης, λαμβάνοντας υπόψη τις χρηματικές απολαβές που τυχόν ορίζονται από τα συμφωνητικά τους.

Η Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) θα ενεργήσει την ανάληψη υπηρεσίας, καθώς και τη διάθεση στις Αθλητικές Ομοσπονδίες των ως άνω αναφερόμενων εκπαιδευτικών.

Οι Αθλητικές Ομοσπονδίες υποχρεούνται να ενημερώνουν τη Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού της Γ.Γ.Α. για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά τους εν λόγω εκπαιδευτικούς.

H παρούσα απόφαση δεν εκτελείται πριν καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων στις οποίες υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί.

 

Δείτε την απόφαση:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Μετάβαση στο περιεχόμενο