Πρόσκληση υποβολής δήλωσης τοποθέτησης υπεραρίθμων εκπαιδευτικών

Υπ’ αριθμ Φ.10.1/2894/26-06-2023 πρόσκληση της ΔΔΕ Λακωνίας

Το ΠΥΣΔΕ Λακωνίας με τη με αρ. 6/19-04-2023 Πράξη του προσδιόρισε τις κενές οργανικές θέσεις και υπεραριθμίες εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης κατά σχολική μονάδα, κλάδο και ειδικότητα και με τη με αρ. 11/22-06-2023 Πράξη του χαρακτήρισε ονομαστικά τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 14 του ΠΔ 50/1996, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει,

«6. Η τοποθέτηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών της Β/θμιας εκπαίδευσης γίνεται ως εξής: […]
6β. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να τοποθετηθούν σε κενές ορνανικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας όπου ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκαν ως υπεράριθμοι, τοποθετούνται κατ` απόλυτη προτεραιότητα, συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους, με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης και τις δηλώσεις προτίμησής τους σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν σε κενές θέσεις όμορης ομάδας σχολείων της ίδιος περιοχής μετάθεσης”.
γ) `Οσοι εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγουμένων περιπτώσεων (α) και (β) της παραγράφου αυτής τοποθετούνται ύστερα από δήλωσή τους σε κενές θέσεις σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης, κατά τη διαδικασία των διατάξεων του άρθρου 15 αυτού του Π.Δ. συγκρινόμενοι με όλους τους εκπαιδευτικούς που ζητούν μετάθεση ή τοποθέτηση.

7. Οι εκπαιδευτικοί που εξακολουθούν να είναι υπεράριθμοι μετά τις παραπάνω ρυθμίσεις παραμένουν στο σχολείο όπου κρίθηκαν ως υπεράριθμοι και διατίθενται σε άλλες σχολικές μονάδες για συμπλήρωση του ωραρίου τους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 14 του Ν. 1566/1985. […]»

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης που χαρακτηρίστηκαν ως υπεράριθμοι και επιθυμούν να τοποθετηθούν, να υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες στις οποίες υφίστανται οργανικά κενά (συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη δήλωση με χειρόγραφη ή ψηφιακή υπογραφή μέσω gov.gr) εντός δέκα (10) ημερών, ήτοι από την Τρίτη 27-06-2023 μέχρι και την Πέμπτη 06-07-2023, ώρα 15:00 (Λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία αριθμού πρωτοκόλλου της ΔΔΕ Λακωνίας. Οι δηλώσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην ΔΔΕ Λακωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@dide.lak.sch.gr).

 

Σχετικά έγγραφα:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Μετάβαση στο περιεχόμενο