Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του COVID -19 κατά τη διενέργεια των εξετάσεων του ΚΠΓ Α’ εξεταστικής 2021

Έγγραφο 64515/A5/3-6-2021 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διενέργεια των εξετάσεων του ΚΠΓ της Α΄ εξεταστικής περιόδου 2021 το Σάββατο 05-06-21 και την Κυριακή 06-06-21, λόγω των κρίσιμων επιδημιολογικών δεδομένων, θα ισχύσουν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης έναντι του κορωνοϊού COVID-19 που ορίζονται με τις διατάξεις της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.33506/29-05-21 Κ.Υ.Α. με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00» (Β΄ 2233).

Ειδικότερα, θα ισχύσει το παρακάτω υγειονομικό πρωτόκολλο:

  • Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους υποψηφίους και τους απασχολούμενους των Εξεταστικών Κέντρων στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ των υποψηφίων, μεταξύ των υποψηφίων, των εξεταστών παραγωγής προφορικού λόγου/βοηθών εξέτασης και των επιτηρητών, και μεταξύ των απασχολούμενων στα Εξεταστικά Κέντρα.
  • Αποφυγή συγχρωτισμού.
  • Συχνός καθαρισμός των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.
  • Καθαρισμός αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού, μετά από κάθε χρήση, και εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών.
  • Η εξέταση υποψηφίων με ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή πραγματοποιείται κανονικά, με καθαρισμό του πληκτρολογίου και του ποντικιού μετά από κάθε χρήση.
  • Η είσοδος στο Εξεταστικό Κέντρο επιτρέπεται μόνο με την απλή επίδειξη χειρόγραφης βεβαίωσης/δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την εξέταση ή άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) έως και εβδομήντα δύο (72) ώρες πριν από την εξέταση, η οποία υπογράφεται από τον εξεταζόμενο ή τον γονέα/κηδεμόνα του εάν πρόκειται για ανήλικο/η, σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παρόντος.

Καταληκτικά, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να προσκομίσουν στο Εξεταστικό Κέντρο:

  1. Το εκτυπωμένο ατομικό Δελτίο Εξεταζόμενου.
  2. Το έγγραφο ταυτοπροσωπίας που έχουν μεταφορτώσει στην ηλεκτρονική αίτησή τους
  3. Χειρόγραφη βεβαίωση/δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test)  ή άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test).

 

Διαβάστε όλα τα σχετικά έγγραφα:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Μετάβαση στο περιεχόμενο